Schermafbeelding 2021-02-17 om 17.06.58-abba138c

Fidelio, de opera-tekenfilm

Vidéo

De perfecte film om met het hele gezin te zien tijdens World Day for Social Justice! Gratis te bekijken op YouTube tot en met 22 april. En straks ook tijdelijk op Podium 19 en VRT.NU

Florestan en Leonore dromen van een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving. Met hun ludieke acties slagen ze erin een grote groep mensen van divers pluimage op de been te krijgen. Met muziek en dans vragen ze alternatieven voor de harde repressieve politiek van de tiran Pizarro. Pizarro, die zijn macht voelt tanen, geeft het bevel de manifestanten hardhandig uit elkaar te slaan. Florestan wordt flink toegetakeld en opgesloten in een geheime kerker. In een nachtmerrie herbeleeft Leonore het gewelddadige moment waarin zij van haar vriend gescheiden wordt. Ze schrikt wakker en beseft dat als ze hem ooit levend terug wil zien, zij een manier zal moeten vinden om hem te bevrijden. Zij besluit zich als man te vermommen en onder de naam ‘Fidelio’ (‘de trouwe’) te solliciteren voor de job van bewaker in de staatsgevangenis van Pizarro. 

Fidelio, de tekenfilm is gebaseerd op de gelijknamige avonturenopera van Judith Vindevogel waarmee muziektheater WALPURGIS op 18 november 2015 (5 dagen voor de terroristische aanslagen in Parijs) in première ging in het Théâtre de Saint-Quentin-en-Yvelines.

Deze allereerste Belgische opera-animatiefilm kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen WALPURGIS, OperaVision en De Munt. De animaties zijn van de hand van duo Roman Klochkov en Anna Heuninck. Jago Moons herwerkte Beethovens orkestpartituur op maat van het muziekensemble Oxalys. De jonge sopraan Lisa Willems zingt de rol van de jonge heldin Leonore (aka Fidelio), Stefaan Degand kruipt in de huid van de gevangenisbewaker Rocco, en bas-bariton Kurt Gysen jaagt iedereen de stuipen op het lijf als de vreselijke tiran Pizarro.

www.walpurgis.be

  • Internet