FBEVENT_WatchApp-8bfcce66

WatchApp #2: Emmi & Leo Live

Vidéos

Alle info: www.schouwburgkortrijk.be/programma/1186/SKaGeN/WatchApp_2_Emmi_Leo_Live/

  • Alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.
  • Spitsvondige dialogen, intense ontmoetingen en straf geacteerd.
  • Ontmoet andere ‘volgers’ van het theaterspel in een digitale foyer.
  • Absolute aanrader: getest en goedgekeurd door ons testpubliek.
  • De voorstelling start op woensdag 24/02. Koop je ticket en registreer voor dinsdag 23/02 – 19u00.

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: ‘Emmi & Leo’. Het werd een overdonderend succes met zo’n 10.000 verkochte tickets, alleen al in Vlaanderen. Nederland en Frankrijk volgden.

SKaGeN staat te popelen om de grenzen van dit nieuwe medium opnieuw te verleggen. Op algehele vraag van het publiek presenteert het nu ‘WatchApp #2: Emmi & Leo Live’.

SKaGeN zocht en vond met ‘WatchApp’ een nieuwe manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. In dit unieke format wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium. Een logische nieuwe stap, in een maatschappij waarin de virtuele wereld náást de echte wereld lijkt te bestaan. Ons sociale netwerk is een Social Network geworden en leeft niet enkel meer van de fysieke nabijheid. Een evolutie die ons mooie momenten brengt, maar ook lelijke, soms zelfs pijnlijke. Het blijkt een échte wereld, die pijn én schoonheid kan voortbrengen. 

SKaGeN onderzocht hoe het via hun vernieuwende WatchApp-format intimiteit en betrokkenheid kan evoceren. Dit format kan mensen raken, ontroeren en boeien; getuige de vele enthousiaste reacties op Facebook, Instagram en de populaire ‘virtuele foyer’. 

SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt hun berichten ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing – voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.

In ‘WatchApp #1’ beleefden Emmi Vermander en Leo Leike een zinderende liefdesaffaire via WhatsApp: een liefde die uitsluitend gebaseerd was op de woorden die ze elkaar stuurden, want ze hadden elkaar nooit ontmoet. Toen dat uiteindelijk toch stond te gebeuren, werd echter het contact verbroken. Leo vertrok naar Boston. Wanneer Leo na één jaar terugkeert, neemt Emmi terug contact op….

 

In ‘WatchApp #2’ krijgen de personages gezichten en ontmoeten zij elkaar verschillende keren ‘live’. Als publiek kan je die ontmoetingen op verschillende manieren mee beleven. Hoe dat precies in zijn werk gaat, laten we u graag zelf ontdekken. Maar ook als ze niet samen zijn, trekken Emmi & Leo alle registers van de moderne communicatie open. 

 

Mensen die ‘WatchApp #1’ niet gevolgd hebben, kunnen zonder probleem instappen in het verhaal.

  • Kortrijk